Dankzij de aanpak van mijn coach kijk ik met een veel bredere blik naar mijn loopbaan

Getuigenis loopbaanbegeleiding Wouter Nelissen

Ik werk als verpleegkundige bij een oncologische dienst in een ziekenhuis waar men medische studies doet. Ik ben er studieverpleegkundige en studiecoördinator.

Hoe kwam je bij Itinera terecht?

Ik heb Itinera leren kennen via de VDAB-website waar ik op zoek was naar een loopbaancoach. Via deze website heb ik een drietal loopbaancentra geselecteerd en ben zo met 3 verschillende coaches in gesprek gegaan. Ik heb dan uiteindelijk  gekozen voor de coach van Itinera omdat ik er een echte klik mee had.

Ik ben met deze coach enkele jaren geleden een eerste coachingstraject gestart en heb recent terug opnieuw een tweede traject met haar gedaan. De samenwerking met deze coach vond ik uiterst aangenaam en verrijkend.

Video afspelen

Wat was je loopbaanvraag?

Ik was bij de eerste vraag vooral op zoek naar een duidelijke richting in mijn loopbaan. Ik heb zeer veel  interesses en had toen veel interessante loopbaanopties in mijn hoofd. Maar ik kon er zelf  geen keuze in maken. Ik wilde heel graag begeleiding niet alleen in het maken van keuzes maar ook nadien bij het aan de slag gaan met de keuzes. Om dan uiteindelijk een carrièreswitch te maken.

Wat neem je mee uit jouw loopbaantraject?

Ik heb ontdekt dat ik mezelf mag en kan blijven ontwikkelen tijdens mijn loopbaan. Ik voelde mij voordien heel beperkt alsof ik altijd op hetzelfde traject moest blijven doorgaan. Ik heb met mijn coach daar enorm veel openheid rond kunnen creëren.

Dankzij het traject kan ik vandaag voor mezelf aanvaarden en toelaten dat ik iemand ben die vooruit wil en die zich wil blijven ontwikkelen en wil leren op persoonlijk vlak in combinatie met mijn loopbaan. En dat voelt nu heel ok aan.

Ik ben nog steeds aan het leren en dat is fijn en dat is dankzij de coaching heel normaal geworden voor mij. Ik kijk nu met een veel bredere blik naar mijn loopbaan.

Daarenboven heb ik dankzij mijn coach voor mezelf ontdekt dat veel antwoorden in mezelf zitten en dat ze door even stil te staan dikwijls vanzelf naar bovenkomen. Ik pas dit niet alleen toe in mijn loopbaan maar ook in de rest van mijn leven.

Clio Van Der Stappen van Itinera

Wat vond je van de aanpak van de coach?

De aanpak van de coach was eerst verkennend en luisterend. Er werd bij de start vooral gewerkt rond mijn noden, gecheckt waar ik me bevond in mijn loopbaan en wat ik belangrijk vond. Dan zijn we verder gaan onderzoeken wat mijn kernwerkwaarden zijn en hoe ik die wil realiseren in mijn job.

Ik ontdekte gaandeweg in het traject dat mijn coach niet alleen naar het rationele kijkt maar ook vanuit het emotionele niveau mee op zoek gaat naar wensen en verlangens.

Er werden heel veel oefeningen gemaakt, zowel tijdens de gesprekken als daarbuiten. Met deze oefeningen kon ik  exploreren wat wel en wat niet belangrijk voor me is. Sommige oefeningen gaven me een houvast om na te denken terwijl andere oefeningen me hielpen om op een rustige en meditatieve manier naar mijn binnenste zelf te gaan kijken en te voelen wat belangrijk is.

Hoe verliep het contact met Itinera?

Het eerste contact via Itinera verliep telefonisch. Ik kreeg iemand aan de lijn aan wie ik al mijn vragen kon stellen. Ik heb dan een coach toegewezen gekregen waarvan men zei dat die persoon wel bij mij zou kunnen passen. Mijn eerste afspraak was een vrijblijvend gesprek dat me de kans gaf om te voelen of die coach bij me paste en of er een klik zou zijn. Dat was voor mij heel belangrijk.

Wat is er concreet veranderd na de loopbaanbegeleiding?

Ik heb een aantal belangrijke stappen gemaakt.

De eerste coaching was nog bij  het begin van mijn carrière. Ik ben afgestudeerd als ingenieur en voelde al heel snel dat het toch niet helemaal mijn ding was.  Ben ook gedurende de eerste tien jaren regelmatig van werk veranderd  omdat ik telkens voelde dat ik niet op mijn plaats zat.  

Uit de loopbaanbegeleiding is in eerste instantie naar voor gekomen dat ik als verpleegkundige wilde gaan werken. Dus heb ik mij omgeschoold tot verpleegkundige en ben hierin nog steeds aan de slag.

Iets meer dan een jaar geleden ben ik terug met mijn coach in gesprek gegaan omdat ik voelde dat mijn huidige job niet mijn eindpunt is. Vanuit het verpleegkundige stuk voel ik dat ik nog verder wil groeien richting Oosterse geneeskunde, acupunctuur en yoga.

Ik heb ondertussen al terug concrete stappen gezet om me in die richting te bekwamen.

Een mensgerichte en respectvolle aanpak

De rode draad in onze aanpak is de persoonlijke benadering. Als trouwe reisgezel willen we mensen laten openbloeien in hun loopbaan en bedrijven laten groeien. Het traject is afgestemd op jouw noden en verwachtingen, waardoor je nieuwe professionele mijlpalen bereikt.