Dankzij outplacement: mijn loopbaan terug op de rails

Katleen van Malderen

Hoe kwam je bij Itinera terecht? Via welke weg heb je Itinera leren kennen?

 In oktober 2020 kreeg ik als een donderslag bij heldere hemel mijn ontslag. Ik was niet alleen ongelooflijk verrast maar ook enorm ontgoocheld omdat ik de voorbije jaren zeer hard had gewerkt, zeker tijdens de uitbraak van corona. Het ontslag viel me zeer zwaar, ook omdat ik afscheid moest nemen van de collega’s en de bewoners waar ik zeer intens mee had samengewerkt.

De projectmanager van Itinera gaf een heldere uitleg

Tijdens het presteren van mijn opzegperiode, vernam ik van mijn ex-werkgever dat ik een aanbod outplacement kreeg bij Itinera. Ik wist eerlijk gezegd niet wat outplacement was. Ik kreeg een heldere uitleg van de projectmanager van Itinera over de inhoud van het traject en had zin om eraan te beginnen. Het voelde goed voor mij om de begeleiding te volgen en zag dit echt als een kans, niet als een verplichting.

Video afspelen

Het eerste contact met de outplacementcoach gaf me onmiddellijk een gerust gevoel

Aangezien we in volle coronaperiode zijn gestart was het eerste contact met mijn coach Marleen online. Meteen had ik een goed gevoel bij haar: ze was zeer geïnteresseerd, het klikte meteen tussen ons, er was meteen een vertrouwensband. Ik had na het ontslag nood aan iemand die mij even terug op de rails kon krijgen, iemand die naar mij luisterde en die mij handvaten kon geven om de draad weer op te pakken want mijn moed was ver weggezakt.

De aanpak van de coach was 100% afgestemd op wat ik nodig had

Tijdens onze sessies heeft Marleen me vooral de tijd en ruimte gegeven die ik nodig had om bepaalde dingen los te laten. We hebben samen ontdekt wat mijn kenwerkwaarden en competenties zijn, mijn valkuilen en hoe hiermee om te gaan. Ze heeft me ook geholpen met de opmaak van mijn cv, want deze was zeer verouderd.

Na 5 maanden had ik een nieuwe job!

Toen ik er klaar voor was heb ik besloten om spontaan te solliciteren bij een woonzorgcentrum. En met succes want ik ben er ondertussen bijna 1 jaar gelukkig aan de slag! Ik had dus na 5 maanden in het traject een nieuwe job gevonden! Ik ben ervan overtuigd dat ik dit alleen niet had kunnen bewerkstelligen zonder de hulp en raad van Marleen.

Itinera Talentcoaching

Mijn coach volgde de nieuwe tewerkstelling op

Wat ik zeer fijn vond is de nazorg die Marleen me bood nadat ik een nieuwe job had gevonden. Ze liet me niet meteen los maar bleef me opvolgen. Dit gaf mij een zeer geruststellend gevoel; weten dat als je met iets zit, er iets misloopt of je vragen hebt, je nog steeds bij de coach terecht kan. Ik voel me tot op de dag van vandaag nog steeds welkom bij Marleen en dat is een heel fijn gevoel!

Ook een langetermijneffect

Ik weet nu heel goed welke mijn belangrijkste werkwaarden zijn en wat ik belangrijk vind. Ik heb mijn zelfvertrouwen opnieuw gevonden en sta terug sterk in mijn schoenen. Overtuigd van mijn eigen kunnen en capaciteiten! Ik zou iedereen in mijn omgeving aanraden om, indien ze de mogelijkheid krijgen, outplacement te volgen bij Itinera! Het heeft mij enorm goed geholpen en ik zou het iedereen toewensen!

Een mensgerichte en respectvolle aanpak

De rode draad in onze aanpak is de persoonlijke benadering. Als trouwe reisgezel willen we mensen laten openbloeien in hun loopbaan en bedrijven laten groeien. Het traject is afgestemd op jouw noden en verwachtingen, waardoor je nieuwe professionele mijlpalen bereikt.