De klik met de coach was een “match made in heaven”

Ludwig Plaum

Ik ben Ludwig Plaum 58 jaar

Hoe kwam je bij Itinera terecht? Via welke weg heb je Itinera leren kennen?

Ik werkte bij een grote organisatie in de sociale sector voor een specifieke opdracht binnen hr. Die is  er door omstandigheden en besparingen helaas niet gekomen. Mijn werkgever zag dat ik mijn competenties niet ten volle kon inzetten en daardoor heel ongelukkig was. Uiteindelijk heeft hij me voorgesteld om te vertrekken voordat mijn motivatie helemaal de dieperik inzakte.

De match met coach Ann noem ik een ‘match made in heaven’

Mijn werkgever was verplicht om een outplacement aan te bieden en ik heb dit als een heel mooi cadeau ontvangen. Itinera kon gelukkig heel goed inschatten welke coach het beste bij me paste. Mijn coach Ann was een ‘match made in heaven’: ze pushte me niet, liet me in mijn eigen keuzes en eigen beslissingen en respecteerde deze ook. We hadden heel snel een goede vertrouwensband.

Werken op maat

Ondanks het beperkte budget, kon mijn coach heel wat maatwerk bieden. Na een eerste kennismaking hebben we een heleboel gesprekken gehad waarbij telkens 2 zaken terug aan bod kwamen: een duidelijk actieplan met telkens een verdieping rond een specifiek thema.

Dit leverde heel wat nieuwe inzichten op waarbij de coach vooral als klankbord fungeerde. Tevens stelde ze me ook regelmatig vacatures voor om bepaalde criteria bij mij af te checken.

Daarenboven heb ik  een aantal webinars en screencasts kunnen volgen op aanraden van mijn coach. De verdiepingspunten waar we reeds rond werkten werden ook in deze opleidingen terug aangehaald.

Wat is het belangrijkste dat ik meeneem

Ik heb mezelf beter leren kennen aan de hand van de oefeningen en de gesprekken die we hadden. Ik heb geleerd om mijn verhaal te verfijnen en stil te staan bij wat belangrijk is. Ik heb tevens ontdekt welke dingen blijven terugkomen op mijn loopbaanpad.

Het is ongelofelijk hoe krachtig of versterkend het werkt als er iemand onvoorwaardelijk in je blijft geloven. En dat is toch wel het belangrijkste dat ik meeneem uit mijn traject. Want soms begin je te twijfelen aan jezelf want het duurt soms wel even voor men de juiste job vindt. Maar na een gesprek met mijn coach voelde ik me telkens een pak beter en zette ik terug een stapje voorruit. En dat is echt goud waard!

Itinera Talentcoaching

Wat is het resultaat

Na een reeks sollicitatiebrieven, sollicitatiegesprekken en assessments ben ik aan de slag gegaan als HR coördinator bij een grote  mutualiteit. Zingeving staat centraal in mijn job en dat is super belangrijk voor mij. Ik heb deze job kort na het einde van de begeleiding gevonden en heb dit ook meteen aan mijn coach laten weten. We houden nog steeds contact.

Hoe kijk je terug op de begeleiding?

Ik heb een fantastisch traject kunnen afleggen, ontzettend leerrijk en vooral een hele grote steun ervaren. Kan je op jezelf een nieuwe job vinden? Ja, waarschijnlijk wel maar de onvoorwaardelijke steun die je krijgt van je coach is onbetaalbaar.  

Mijn raad aan andere deelnemers

Ik zou iedereen in mijn omgeving aanraden om outplacement te volgen omdat ik ervan overtuigd ben dat iedereen coaching nodig heeft. Zeker na een ontslag is het fijn om begeleid te worden, om terug op je voeten terecht te komen. Om te ontdekken wat jouw sterke punten zijn en hierin versterkt te worden. Kapstokken aangereikt krijgen waarmee je aan de slag kan en te ontdekken op welke manier je de arbeidsmarkt kan tegemoet gaan.

Een mensgerichte en respectvolle aanpak

De rode draad in onze aanpak is de persoonlijke benadering. Als trouwe reisgezel willen we mensen laten openbloeien in hun loopbaan en bedrijven laten groeien. Het traject is afgestemd op jouw noden en verwachtingen, waardoor je nieuwe professionele mijlpalen bereikt.