Hoe begeleid ik jonge medewerkers op de werkvloer?

Uit een rapport van de SERV blijkt dat vele jonge starters in het werk op zoek zijn naar begeleiding, een gids die hen de weg toont op de werkvloer. Ze leggen in het begin van hun loopbaan de focus op niet-materiele zaken zoals begeleiding, steun en ontwikkeling.

Het belang van een mensgerichte leidinggevende

Er is een duidelijke vraag van jonge starters naar een mensgerichte leidinggevende, naar een cultuur van vertrouwen en naar heldere feedback. De directe leidinggevende is hierbij de centrale figuur voor jongeren. De soft skills van de leidinggevende en de stijl van leidinggeven komen hierbij scherp op de voorgrond, meer dan de inhoudelijke expertise.

Jongeren zoeken een mensgerichte leidinggevende die begeleidt, ondersteunt waar het moet en loslaat waar het kan. Duidelijkheid verschaffen over het kader en de verwachtingen via regelmatige feedback is enorm belangrijk voor jonge intreders om hun weg te vinden en verder te groeien.

Lees het volledige rapport op https://serv.be/serv/persberichten/jongeren-missen-begeleiding-hun-eerste-stappen-arbeidsmarkt

Wat kan Itinera nu al voor u doen?

Itinera coacht en leidt leidinggevenden op: lees hier hoe we dat doen https://itinera-talentcoaching.be/opleidingen/leren-coachen-als-leidinggevende/