Voor kandidaten > outplacement

Je loopbaan zelf in handen nemen met outplacementbegeleiding

Werd je ontslagen? Kreeg je al dan niet een outplacementvoorstel van je werkgever en wil je weten hoe wij outplacementbegeleiding vormgeven? Dan zit je hier goed. Maar eerst en vooral: we leven met je mee. Een ontslag kan heel ingrijpend zijn, zeker als het onverwachts komt. Toch biedt de situatie ook veel groeikansen. We helpen jou om die met beide handen te grijpen.

Mathieu Van Rentergem bij Itinera

Zo ziet je outplacementbegeleiding eruit

(bij individueel of collectief ontslag)

1. Tijdens het startgesprek stel je met je coach je outplacementtraject samen binnen de gekozen formule en je verwachtingen. Thema’s als: zelfzorg na ontslag, zelfontdekking, arbeidsmarkt, sollicitatie, competentieontwikkeling en ondernemerschap komen aan bod.

2. Met tussentijdse check-ins evalueren jij en je coach of het outplacementtraject nog op de rails zit en of het nog beantwoordt aan je verwachtingen. Waar nodig, sturen we bij, zodat jij maximaal bijleert.

3. Vond je een nieuwe job? Proficiat! Je coach of trainer contacteert jou nog enkele keren om op te volgen of het werk bij jou past en hoe je daarin groeit. Heb je nog vragen, dan kan je daarmee ook bij hem/haar terecht.

Ook Executives en directieleden hebben een vaste plaats bij Itinera

Alle Executives en directieleden worden begeleid door coaches die ervaring hebben met deelnemers met directiefuncties.
Dankzij een ruimer budget werken we 200% op maat en zorgen we voor een vlotte transitie naar een nieuwe functie.

Extra’s zijn: fiscaal en juridisch advies.

De resultaten van onze outplacementbegeleiding

  • Maar liefst 73 % van onze outplacementdeelnemers start een nieuwe job tijdens het traject. De meeste anderen kort nadien. De kans is dus groot dat jij ook werk vindt in een organisatie die bij jou past, in een rol waar je bewust voor hebt gekozen.

  • Nog geen job op het oog? Dan krijg je een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) met handvaten om verder te groeien. Woon je in Vlaanderen? Dan stemmen we af met de VDAB, zodat zij verder bouwen op onze begeleiding.

  • Sowieso ontwikkel je belangrijke loopbaancompetenties. Je krijgt inzicht in je sterktes en leert een cv en sollicitatiebrief opstellen. Je verkent ook de arbeidsmarkt, leert gericht netwerken, een sollicitatiegesprek voeren enzovoort. Kortom: je krijgt alle tools om in de toekomst je loopbaan zelf vorm te geven.

  • Je krijgt meer inzicht in wie jij bent en in de functie, rol en organisatie die bij jou passen. Zo vermijd je pijnlijke vergissingen in de toekomst en keer je vlot terug naar de arbeidsmarkt. Dat draagt bij tot je geluk op lange termijn.

Succesverhaal in de kijker

Katleen volgde outplacement na ontslag

Na een onverwacht ontslag volgde Katleen outplacement bij Itinera. Coach Marleen hielp haar binnen de 5 maand opnieuw aan een job. Lees de hele ervaring.

Clio Van Der Stappen & Erik Leenders bij Itinera